Alla inlägg den 10 juni 2015

Av manhofs - 10 juni 2015 23:33

Ikväll var det dags för TBK:s 2 dagars lydnadstävling, en tävling som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Det är nämligen så att endas sedan min första schäfer som jag fick 1981 har jag varit Tyresö trogen och försökt att tävla i lydnad, men mina hundar har inte tyckt det vari lika spännande som husse och 2: ra/ 3:e priser trillade in på hög. Otaliga gånger som jag promenerade hem med tårar på kinderna   över att det åter igen gick åt skogen och den otacksamma hårbollen vägrade att lyda.


1996 köpte jag min schäfer Dixie och deltog i en valpkurs för Jocke och Pasi. 2 väldigt duktiga och engagerade instruktörer som såg Dixies starka sidor. Jag vågade inte tro att det kunde bli ngn lydnads karriär denna gång heller men dom övertygade mig om att gå en tävlingslydnadskurs och som avslutning skulle alla tävla på Tyresös 2 dagar tävling i klass 1.


På skakiga ben genomförde vi programmet och slutade 5:a med ett andra pris och 145 p. Det var ngn nolla sedan nästan bara 10 och folk kom fram och gratulerade oss och trodde det var en blivande stjärna som fötts    4 ve senare tävlade vi på Sturebys LLK och vann då med 182,5 poäng av 15 deltagare och vårt resterande 12 år ihop blev en saga, en saga som jag än i dag njuter av, minns, saknar, skrattar och kan tåras av   


Dessutom är Lizzie uppfödd av klubbkompisen Ingalill/Olle. Ingalill var redan 1982 instruktör för mig och Dizzie och hon har flera gånger dömt mig och Skipper samt Gretzky.  Då vill man ju åtminstone en gång kunna visa upp en pigg och glad hund så dom inte ångrar att jag så envist valde just henne   


    


Laddade med en väldigt god nygrillad hamburgare    Mysigt när klubbaran har en liten grill och ändå bättre om dom skriver in det i PM:et så man inte behöver ta med sig ngt eller äta hemma. Dessa inplastade kakor får vara för mig då äter jag hellre en frukt.


       


Jag lottade nr 4 av 5 st sedan var det sittande i grupp. Marie ställde upp igår kväll på klubben och gjorde en sittande med sin schäfertik Reva, Reva la sig då ner och Lizzie funderade på om hon skulle göra likadant ?

Idag la sig nr 2 och 3 men hon satt så fint och betyg 10    

Platsliggning  betyg 10   

Sedan tittade vi på Elisabeth och hennes vackra Aussi som är väldigt lovande. Marginaleran var inte på deras sida idag men med lite träning blir dom farliga.


 


Min träningskompis Yngve dömde, Monica var TL och Magda skrivare och dom fick alla betyg 10 av mig...förutom att dom la metallappoteringen för nära diket så man höll på att kasta den i vattnet    

Så går det när man inte håller på med GI dieter 5/2 och allt vad dom tjatar om. Hamburgare och fika gör en stark   

Jag fick en väldigt fin känsla inne på planen och jag tycker det stämde väldigt bra och hon gjorde sitt bästa program. I foten börjar det främst stämma i sidförflyttningarna där hon tidigare tappade fronten. Vi höjde oss med 3 poäng från i Österåker och extra glad är jag över 8 på vittringen och 6 på fjärren    Hon höjer sig sakta men säkert och det går inte att ha för bråttom.

Hon behöver trygghet, få ha roligt och växa med sin uppgift. Först då kommer självförtroende och arbetsglädje som man vill se. Hon blir osäker i fjärren och jag får ta dk på STÅ från liggande.


I sittande under gång glömde jag min förberedelse och då blev hon osäker med segt sitt.


       


Våran prestation räckte till en första plats och jag blev så glad  

Hoppas Olle och Ingalill är nöjda nu   


   


Lena och Ulla delade ut priserna i klass 1. (  Ulla hjälpte mig igår med en vittringsappotering så den där 8:an får jag tacka henne för   )


Här hittar Ni resultatlistorna : http://www.sbktavling.se/results/13667


 


Kvällen var vacker så vi satt kvar på verandan i solen ända tills kl.22 och gaggade. Man får njuta utav dessa kvällar. Kennet som jag har lyckats lura med i lag på Skärgårdscupen var nere och pluggade in hur det går till. Han och Spex passade på att skaffa sig rätt målbild med   


Tack alla gulliga klubbkompisar för Ert peptalk och gratulationer idag   


 



När flocken lekte på tomten och Lizzie sprang varv efter varv med älgen i munnen slog det mig plötslig … med Lizzie började en ny saga   




                                                  
                       Kram / Susan



Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards