Direktlänk till inlägg 5 januari 2018

Bokslut 2017.

Av manhofs - 5 januari 2018 07:00

Så har ytterligare ett kapitel i livets bok passerat och 2017 kan arkiveras. Ett mycket bra och roligt år som jag länge kommer se tillbaka på med glädje och lite sorg. För även om det går som man vill kan det kännas tungt att skiljas åt.


Nu ska jag blicka tillbaka på 2017 och sammanfatta händelser som skett för att sedan blicka framåt mot 2018 års äventyr och planer.


Januari inleds med vallning och när jag tänker tillbaka på vilken utveckling vi gjort kan jag bara säga att träning leder till utveckling. Nu är sedan länge linan borta och målet att börja tävla och göra VP:t ter sig inte längre som ett ouppnåeligt mål.

     

Snön föll och bäddade in naturen i ett vitt lager av bomull. Underbara mil på skidorna la vi bakom oss. Hade aldrig trott att Gucci som då närmade sig 13 år skulle orka hänga på men det gjorde hon. Älskar när vintern är vit och kall istället för som i år, regnig och blåsig.

Det var första gången för Bella att åka skidor och det lärde hon sig fort min lilla buse.


     


         



 

Februari månad förblev kall men mina nyinköpta parningsskor fick stå. Inte mkt nöje men mkt pjäxor och gummistövlar prydde fötterna. Satte igång med inomhusträning med flocken och Bella tog även ridhus utan problem.


 


 

         


Ovanligt tidigt satte jag även mina frön. Trodde februari skulle vara lite för tidigt men oj vilket odlar år jag fick.


       


Tog tag i en aktivitet jag ”tänkt”    börja med i ca 5 års tid, träna på gym. När jag väl bestämt mig provade jag lite olika ställen innan jag fastnade på Friskis. Har faktiskt nött på kortet mer än vad jag trodde under året som gått  Snön regnade bort så då böts draglinan mot spårlina. Även här visade Bella framfötterna.

         


Lizzie blev Årets brukshund på Tyresö bk och jag kände mig så lycklig   


 

Till min oerhörda lycka föll snön på nytt och så mkt vi bara orkade tillbringade vi ute i spåren.


               


Mars månad och det var dags att pimpa Bella inför årets uppgifter ute på tävlings och träningsbanorna. Nya regler och nya vikter köptes in.


           

  


Lämnade in Lizzie på planerad kastrering så resten av mars fick lilla sockerbiten vila.

Bella började på en lydnadskurs nere på klubben som vi fick mkt nytta av resten av året. Främst var det nyttigt att kunna fokusera och jobba med matte när det händer mkt runt omkring. Hon är duktig på att koppla av min Bella. Jobbar som en tok när det är jobb sedan vilar hon så fint vart vi än är.

Gucci var glad att ha Bella att busa med på promenaderna men längtade hem till Lizzie när vi gick själva.

           




 


   



 

Fy leda för alla eländen kring Slussen bygget och så kommer man till jobbet en dag och kommer inte in genom dörren. Fasaden ska renoveras och stjärnorna som byggde ställningar byggde in vår dörr med. Kraftigt trött på vår hyresvärd och allt dom ställt till med. Men min lilla jobbarkompis går med hög svans genom livet.


             


Klackarna i taket när Tuomo fyllde år. En jätte lyckad fest. Men säg den lyckan som varar. Bella fick ett ben och blev dagen efter svårt sjuk och fick läggas in på Bagis. Orsaken uppdagades aldrig men jag misstänker att benet var dåligt, kanske sjukt slaktdjur. Så numera köper jag bara ben som säljs i livsmedelsaffären och är Svenskt.

    

           


Våren kom tidigt och redan i slutet av mars grodde och blommade det i växthuset, samt i lada och på äng  


          


             


Snart skulle det bli april och åter igen var flocken samlade och friska. Redo att möta årets första tävlingar. Men mer om det i nästa blogg.


     



                                                  
   Ciao / Susan   

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av manhofs - Onsdag 13 mars 23:00

Den 12/3 födde Bella sin andra och sista kull, Manhof`s B kull på dygn 63    Hennes första kull föddes för 4 år sedan den 12/3…ja hur stor sannolikhet är det att pricka samma dag. 5 välskapta tikar och en hane såg dagens ljus och jag är så o...

Av manhofs - Fredag 1 mars 13:00

Bella är nu i 7:e veckan och mår väldigt bra. Hon har börjat äta väldigt bra sedan en tid tillbaka och får nu valpfoder 3g/dag. Magen växer så det knakar men hon är lika vild som vanligt ute så jag måste hålla koll och släpper inte henne lös på ängar...

Av manhofs - Söndag 11 feb 21:00


Bellas dräktighet rullar på enligt skolboken och på tisdag är hon redan i 5:e veckan så mer än halva tiden har gått i skrivande stund    Aptiten har varit dålig sedan 3.e veckan när det gäller att ställa ner matskålen men i stället börjar hon tigga...

Av manhofs - Måndag 29 jan 21:45

Imorgon är det tre veckor sedan parningen och skulle jag gissa är hon dräktig    Många små saker som att hon har börjat vakta mera, blivit om möjligt ännu keligare, sitter och tittar ut i periferin med drömmande blick, sover jätte tungt osv. Sist ble...

Av manhofs - Tisdag 16 jan 20:30

Bella är nu parad med Check    så förhoppningsvis födds en liten fin B-kull ve 10/11 med leverans ve 18/19.     Jag förväntar mig sunda och friska valpar som är sociala och öppna med stor arbetskapacitet i vilken gren man än vill hålla på med. ...

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Translate


Skapa flashcards