Senaste inläggen

Av manhofs - 21 augusti 2018 21:45


Hösten knackar på dörren och äntligen har temperaturen gått ner så det går att höja tempot. Saker som ska ordnas tar aldrig slut och innan listan blir färdigbockad fylls det på med ny projekt som ska lösas   


Idag höjda jag i varje fall äntligen glaset med bubbel och utbringade en liten skål över att mitt lusthus till slut blev klart    Senare än planerat men bättre sent än aldrig. Förra veckan skrapade jag rent dom sita fönstrena och tvätta rent.


 


Golvet slipades ner och oljades in och sedan tvättades alla möbler av. Hemskat att jobba inne med munskydd när det är 28 grader ute  


     

 


 Blir du aldrig klar med det där huset matte ??


 

Började måla då det blåste kraftigt och tänkte ” å vad det fläktar skönt”.

Går in för att dricka efter en sektion och kommer ut och ser att det sitter hundratals björkfrön i färgen. Fasiken jag bröt ihop och började grina   Tog timmar att tvätta rent men jag lärde mig att inte måla när det blåser mycket  

 

Idag la jag sista handen på mitt projekt och det kändes OTROLIGT skönt  

Det tog längre tid än vad jag hade kunnat trott och blev väldigt dyrt men vad ska man göra. Alternativet är att riva när åldern tar ut sin rätt i virket. Nu står hon där på höjden och glänser och med sin udda färg , en färg som får mig att bli lite busig och le och i höst kommer jag förverkliga en dröm för pengarna jag sparade på att göra det själv  

   

 


Fick hämta hem Gucci och Zorro förra veckan   Känns skönt att få ett avslut och snart ska dom i jord på min begravningsplats hemma.

 


Fick en hink med blåbär av min Finska kompis    Han hade plockat dom i Tyresö nationalpark. Hamnade i frysen men först en plåt med muffins   


   


Tränat hårt i varierande teräng och miljö för att få ett så bra upplägg som möjligt. Lizzie är i sitt livs form och inte en pinne har glömts kvar. Bosses schäfer Jenka är i samma form så det lönar sig att träna   

Bella är så himla duktig och den största stjärnan jag haft. Bara lite för ivrig och hetsig vilket gör att fokusen kan tappas och benen tar över. Har ingen erfarenhet av dessa typer av hundar och jag märker att när hon får vänta länge och andra kör innan blir det extra spring. Har jag kompisar som är bra på dessa typer av hundar kör jag gärna lite uppletande.

               


Spåren och uppletande kommer att gå i blandad lövskog, ja bokskog säger många på SM så jag har åkte till en dunge i Solna och tränat en del. Faktiskt lite klurigt med stakra dofter i regn. Löv som far i torkan/blåsten och tar med sig vittringen på sin tur.


             


Trädgården tar tid och jag börjar nu längta tills det är dags att packa in allt inför hösten. Man måste ju vattna varannan dag och det tar tid. Men jag njuter av doft och smak. Kommer på mig själv med att "jag bara "ska plocka lite kvistar och så vips har 3 timmar gått och det är mörkt och kallt   


 


Den röda är Thai chilie och  den andra från Costa Rica. Den från CR växer väldigt långsamt och har varit svår att få att överleva. Alla skott jag gett bort har dött men mina frodas.


                   


Pumpaodling gör mig alltid glad    Det är så himla roligt att se vilken form och färg man får och så växer dom fort och är tacksamma...men dricker enormt.


Änglatrumpeten är på gång igen och ett hundratal trumpet väntar på att slå ut   Sedan blir det saxen och vintervila  


   


Livet är inte bara vardag utan även en fest       


     


Och lite mer fest   


   


Växlar med lite träning i regnet. Skulle jobba och ville inte bli ful i håret inför alla snygga Hammarbyare   så jag både spårade och fikade under mitt paraply    Fan det är en konst att spåra med paraply och inte alls så lätt som det ser ut. Bosse hade lagt ut tre föremål ganska tätt med bollen i mitten. Lizzie har rätta inställning och ratade bollen och plockade istället pinnarna, så den fick vi ta en promenad och leta efter sedan. Fundera på att ordna en helg kurs i ” spårning med paraply”   


         Det är konstig hur fort livet kan vända från bra till katastrof och det kändes som mitt va nära ett avslut i lördags. Satt trött uppe i lusthuset efter att ha tvättat klart dom sista rutorna då jag bestämde mig för att gå ner och äta ngr krusbär. Först fick hundarna lite lördagsgodis i form av dentastick och så gick jag själv ner. Kommer förbi körsbärsträdet och slår på en nit då en jätte stor älgtjur äter ur mitt äppelträd, får syn på mig och går direkt till attack   


 

Hinner bara kasta mig bakom bilen så är den ikapp och slår ilsket med hoven och försöker komma på hur den ska få tag i mig.

Bella hon flyr under en soffa men Lizzie vill gå till attack. Älgar gillar ju inte hundar så jag ryter till henne att gå och då rusar hon upp igen.


I samma veva kommer grannen hem och som sitter helt chockad i sin bil och glor på mig och älgen   Ha ha stackaren, kan inte vara lätt att ta in   Nu va jag så rädd så jag ropar till henne att hjälpa mig. Jag vågade inte lämna bilen men jag vågade inte heller hoppa in. Hade inga nycklar och jag va rädd att han skulle stånga in rutan med hornen.


Medans vi skriker lösningar till varandra får han nog och vandrar in min skogsdunge och vilar. 

Vågar mig upp till huset och låser in hundarna sedan tar jag bilnycklarna och åker ner för att öppna grinden så han kan gå ut igen. Händerna darrade så jag kunde inte slå ngt telefonnummer men till slut lyckades jag ringa upp viltvårdaren som skulle komma.


Medans jag väntar på viltvårdaren håller jag koll på vart älgen tar vägen och efter en stund kommer han fram igen och börjar mumsa äpplen. Jag står uppe vid mitt gamla hus och filmar men har har hela tiden koll på mig. Helt plötsligt vänder han om och rusar mot mig igen. Filmen tog grannen när den rusar efter mig. Han verkar inte fatta att jag sprang in så han går runt dit jag stod och kollar sedan går han upp i min skog. 


Jag tycker nog dom hade kunnat ha skjutit en så aggressiv älg. Alla grannar har små barn som leker ute, vad händer om han stöter på dom ?

Förra veckan dödade en älgtjur en hund i mitt område och viltvårdaren trodde det var han. Men han menade på att man gör inget. Han är en tuff 6 taggare som inte backar och folk får hålla sig undan.


Jag gick in och duschade och under tiden kutade älgen ut genom grinden. Hoppas han håller sig i skogen nu och får många god år på nacken.

Dagen efter gick jag igenom hela mitt staket som är ett högt viltstängsel men inte ett hål någon stans så han måste ha hoppat över. Viltvårdaren sa att jag kunde sätta upp plast remsor längst staketet. Då ser dom det bättre och går inte igenom. Om han fortsätter att hoppa över förtäljer inte rådet men nu hänger det plast överallt.


 Imorgon startar resan mot SM och Ronneby.

http://sm2018.se/


Det kommer att bli så roligt att få umgås med hundkompisar från hela Sverige och kämpa om vem som blir Sveriges bästa spårhund 2018. Jag kommer att bo bra på Ronneby hotell med Lizzie. Bella få vara hemma med Mamma och Pappa. Håll tummarna och heja på mig kära läsare  


 


 


Vi blev 11:a förra året. Hoppas kunna ta bort en etta från den placeringen detta år   men topp 5 vore otroligt roligt   Jag uppdaterar på fb när jag hinner. Vissa hundrelaterade inlägg kommer bli officiella så hundkompisar kan läsa även om vi inte är fb kompisar. Nu kör vi                                                                 Kram Susan   

ANNONS
Av manhofs - 13 augusti 2018 22:02


Förra veckan packade vi picnic korgen med lite ...nej mycket gott och så rattade vi bilen upp mot Uppsala för att ge oss ut på en alltid lika trevlig utflykt   

Man kan köpa fika längst vägen på stationerna men vi älskar alla picnickorgar. Efter ett helt liv med egen restaurang där kockar har lagat det man varit sugen på uppskatttar man hemlagat och lite mysigt istället för att köpa över disk.


           


 Vädret var perfekt och ångloket slingrade sig fram med tjutande signal och sotmoln över sig. Tidsenlig personal kommer och klipper biljett mm och det är så mysigt. Första biten upp till Marielund åkte vi i öppen vagn sedan fick vi byta till en annat tåg sista biten till Almunge.


           


Många tog tåget för att byta till badbuss till Fjällnora. I Almunge åt vi vår picnic men med bättre information hade vi åkt med till slutet   


           


Mätta och belåtna hoppade vi på tåget och åkte tillbaka till Uppsala. Kan varmt rekommendera denna tur. Alla jobbar ideellt och pengarna går till underhåll.

http://www.lennakatten.se/sv/


         


  

Träningen inför SM går framåt, ja det trodde jag   men i söndags bjöd Stockholmsdistriktet in alla som kvalat in till SM för en träningstävling. Värmde att se så många som ställt upp ideellt på sin lediga söndag i ösregn för att kommendera oss tävlande i både lydnadsklasser och bruksklasser  


Har ju bara tränat ensam sista veckorna och det märktes direkt. Dessutom gjorde jag inte min vanliga rutin att gå in och känna på planen innan tävling. Lizzie hittade på alla möjliga konstiga saker men jag är ju van vid att ta dk så i princip blev det dk rakt igenom   Kändes väldigt bra att få ett tillfälle att korrigera sina hundar vilket alla utnyttjade.


Publiken levde sig verkligen in och tjoade och ropade vilket även det var lite nytt    


Uppletandet gick på en ängsruta och jag hade som vanligt lottat nr 1. Men där visade sockerbiten att vi visst har tränat   På under 3 minuter plockade hon in sina föremål och jobbade som en målsökande robot. Fy satan vilken känsla och det trotts att publiken stod nära med hundar  


Bilderna fick jag av Lotta Wiklander som fotade. Stort TACK alla inblandade  


         


 Körde även lite lydnad med Bella men hon var lite för het och intresserad av fåren. Det krävs längre uppvärmning för att träna B som man behöver dämpa, mot Lizzie som jag får höja. Passade på att lägga spår åt båda ludden när jag ändå var där. B går ju så himla fint i spåren men är för het. Hur får man ner tempot ?


Lizzie är så säker nu så inget rubbar henne. En hare skuttade fram en två meter från hennes nos men hon lyft knappt på skallen utan skulle bara fram. Hade turen att hamna i lite bokskog som doftade väldigt starkt från regnet. Hon fick verkligen jobba där och hade lite svårt att hitta sina pinnar.


Spåren på SM går i lövskog så man borde träna lite mer på det kände jag direkt.


   


 I dag var jag på Sabbatsberg och fick en kortisonspruta i foten så att jag ska må lite bättre över SM. Som tur var tog jag en långpromenad innan för fy satan vad ont det gjorde. Blev helt svettig och illamående av smärta. Sprutan skulle ha innehållit bedövningsmedel som skulle räcka i 2-3 timmar men det vet jag inte om han glömde att ha i ?


Fick så ont när jag kom hem så jag trodde foten skulle ramla av och tårarna hängde i ögonvrårna. Petade i mig Dictoflenak och när det väl kickade in somnade jag i över en timme. Nu är foten het och öm men i oktober kommer vi att operera den. Då är tävlingssäsongen över och jag hinner bli bra tills skidsäsongen sätter fart. Längtar verkligen efter op nu, inte roligt att ha så ont  


             Roade mig på eftermiddagen med att måla klart dom sista tre fönsterna. Slipade av bron som jag lyckats kladda ner   och sedan fick den rikligt med olja över sig.


Imorgon ska jag slip/olja golvet och tvätta de sista fönsterna innan det är dags för färgläggning på sidorna                                                    
            Stay safe/ Susan


ANNONS
Av manhofs - 11 augusti 2018 01:00


Det man sår får man skörda och nu är askarna fulla när jag kommer in från mina turer i trädgården. Tomater i överflöd men jag älskar tomatsallad och äter det till allt, dessutom skär jag ner dom i mindre bitar och fryser så har jag till matlagning och soppor i vinter.


       


Färsk majs ska man koka så fort som möjligt då sockret snabbt förvandlas till stärkelse och dom blir brödiga i smak av att ligga. Kokade första skörden av sockermajs idag och dom var så söta och saftiga. Gurkorna för jag tsatsiki av eller skivar och har på mackan. Nu får jag så mycket gurkor så jag funderar på att skiva och lägga in ngr burkar till i vinter. Har aldirg gjort det men får kolla på recept.


Chili torkar jag och spar till i vinter eller fryser in hela i påse. Bara att ta upp en då och då när man lagar mat. Men det är ett överflöd på chili i år och jag vet inte vad jag ska föra med alla.


 Njuter av färska bär och varje dag kan jag ta en skål med fil, smultron, jordgubbar och amerikanska blåbär. Min melon va så god så det va inte klokt och nu mumsar jag på fikon varje dag. Ser torr ut men det var den inte.

Vindruvorna börjar komma både inne och utanför växthuset. Vet inte vad jag ska göra med alla druvor...vin?


     Rensade ner jordgubbslandet och klippte ner mina plantor för att bli av med sniglar för 3 veckor sedan. Nu har dom börjat blomma om på nytt och det kommer nya skörd med jordgubbar.


 


Men inte bara frukt som gror i massor. Min vackra Magnolia bestämde sig för att börja blomma igen. Den blommar ju först i trädgården på våren så jag blev riktigt förvånad när jag såg att det kommer nya blommor.

   

Min ståtliga trumpetbuske har slutat spela men även där överraskar den matte med ännu en ny skörd med trumpeter. Ser ut att vara ett hundratal blommor som sakat gror till sig och jag kan inte annat än glädjas. Visst tar min trädgård tid men så mycket jag får igen  


   Afrikas Drottning är nu i full blom och lockar till bin mm i stora lass. Riktigt vacker och man kan inte annat än stanna till och beundra dess blommor  

   


Inne i växthuset slutar aldrig min orkiden att få nya blommor och grenen blir tyngre och tyngre.


 


 Annars är det rosorna som står i blom nu. Är ingen större vän av rosor även om jag tycker dom är vackra hos andra men jag har en 5 olika sorter.


             Idag hämtade jag hem dom sista fönsterna så till nästa vecka hoppas jag bli klar. Genast har jag tänkt ut ett nytt projekt som jag ska sätta fart med men först efter SM   


 


På söndag har Stockholms distriktet ordnat en träningstävling för alla i distriktet som kvalat till SM. Kommer bli jätte skoj. Hade hoppats att fått tävla lite mera men med nya reglerna blir man bara reserv trotts att jag anmält mig kors och tvärs i Sverige.


 


                                                  
                     Trevlig helg/ Susan   

Av manhofs - 8 augusti 2018 21:11


Nu har en vecka gått sedan Gucci och Zorro fick somna in och flocken har gått från 5 till 3.


 

Inte bara matte som haft sorg utan Tiger försvann hemifrån och dök bara upp till maten. Lizzie som alltid varit runt mig ligger nu nere vid bilen och Bella som aldrig brytt sig om mig hänger mig nu i hasorna.


Tar väl tid innan flocken stämmer om sig och nya riktlinjer ska dras upp. Helt plötsligt i söndags dök så åter Tiger upp igen på kvällen och hoppade upp i mattes knä och somnade framför tv:n  

Katter är ju knepiga och kan ju flytta om det inte passar så jag va lite orolig över min rödtott. Nu har det vänt helt och han hänger oss i hasorna men vet inte riktigt vem han ska hångla med förutom matte. Han har ju satt sina klor i Bellas nos ett par gånger så hon har respekt för honom och är förvånad över hans nyväckta intresse för henne. Är roligt att se hur han följer efter henne för att hångla och hon går sin väg, när han vänder sig om följer hon efter nyfiken.


 

Helst skulle han vilja mysa med Lizzie men det kommer inte på tal. Hon hugger som en kobra men i slutet av filmen ser nu hur han gör sig till och försöker. 

Blir nog bra det här med lite mer tid så kommer han och Bella ha det riktigt mysigt ihop  


Många har frågat om det var något som hände med Gucci men så var det inte. Jag bokade helt enkelt tid då livet för dom båda började bli för tungt och dom fick somna in efter en sista fin sommar. Jag vill inte se smärta och rädsla i deras ögon eller behöva åka in i panik akut, eller i värsta fall inte vara hemma när det sker. Nu var dom lugna och trygga och efter att Christine satt sprutan i Gucci viftade hon på svansen och tiggde godis som vilken vanlig vaccination som helst.


En trogen och fin livskamrat fick ett värdigt slut  


 Jag är inte social när jag är ledsen utan föredrar att sörja för mig själv. Orkar inte med klichéer som att det blir bättre i morgon. Det vet väl jag med men jag är ledsen nu och vill gråta så jag behöver dropp och tömma kartonger med klinex. Tyvärr är jag även bra på att tröstäta men det får bli ett senare projekt.


Har totalt grottat ner mig i mitt lusthus som tar enormt med tid. Vädret har ju inte varit på min sida men å andra sidan hade det kunnat regna och det har jag klarat mig ifrån. Älskar jobb som ger resultat.


     


Skrapa och slipa.


       


Skrapat och slipat alla fönster och oljat in det som blev trä rent.


   


Tog lövblåsaren och blåste rent från miljarder flingor med färg.


     


Grundmålat och målade plåten som alltid retat mig.


       


Tejpat fönster. Grundmålat och målat men eländet började när jag drog av maskeringstejpen som satt som sten. Fick gnugga med bensin och aceton ( lacknafta tog inte bort tejp ) innan det blev något så där rent. Höll på att bli galen och har svurit mig blå över tejpen.66 små rutor som ska gnuggas rent och skrapas med rakblad   


 


Fram med hinken och tvätta alla fönster men riktigt skinande rena blev dom inte. Nu får dom vara till i höst så färgen sätter sig ordentligt innan jag börjar gnugga och och hålla på med starkare medel.


 


Köpte ett teleskop rör som jag kunde fästa penseln på så jag kom åt att måla knoppen på toppen. Nu är det bara lilla listen högst upp som behövs skrapas mm men jag tänker inte riskera hälsan för att få allt perfekt. Att stå på en ranglig stege men berg runt om högt upp känns inte lockande men jag ska klura på ngn lösning  


 


Börjar ta sig   


         Dörrarna ruttnade ihop under vintern så dom fick jag med lämna in. Hämtade dom igår och har slipat, grundmålat och påbörjat målningen av dom idag. Blev så glad över min nyrenoverade dörrar som är lätta att stänga och öppna  

 


Nu inväntar jag mina fönster och under tiden ska jag skrapa och olja om golvet och bron. Sedan är det bara tre fönster kvar som ska få samma behandling som allt annat   

Men imorgon blir det timeout och en mysig utflykt.


   


Igår spårade jag med Bosse men Lizzie jobbade på ett konstigt vis. Irrade hit och dit och hur hon i huvud taget fick med sig 6 pinnar hem ( en hittade jag ) är ett mysterium    Men i uppletandet gick hon fint  


 


Ikväll har jag kört korta spår, upplet och lydnad. Bella är så lustig för hon tar ut sig totalt. Har aldrig haft en hund som ger så mycket och sedan blir så trött som hon. Bara kastar sig ner och sträcker ut sig så hon blir två meter lång och flämtar. Efter en stund hoppar hon upp och kör på lika hårt igen                                               Livet går vidare men lite tommare / Susan


Av manhofs - 4 augusti 2018 00:36

 


Barvatroprs Gucci Q  2004-06-05 - 2018-07-31


 


Zorro 1996-08-05 - 2018-07-31
I tisdags var dagen man fruktar kommen och det var dags att uppfylla sin sista plikt som djurägare. Att släppa greppet och låta sina vänner somna in och bi fria från ålderdomens krämpor och smärta.


Denna heta sommar skyndade på det hela och det blev allt för tungt för mina vänner.


Hur man än förbereder sig blir det aldrig lätt men på något vist var det fint att se Zorro kurra ihop sig mot Gucci som in i det sista slickade sin kompis huvud innan dom föll in i den eviga sömnen.


 


En sista puss från Bella.


 


En sista puss från Tiger.


 


En sista promenad. Som vanligt väntade alltid Gucci in sin matte.


 Tack för alla fina år mina trogna vänner. Ni fattas oss men jag hoppas vi möts igen vilket skänker en viss tröst i sorgen.


                                                   
  

Av manhofs - 25 juli 2018 23:41


Att hålla en vacker trädgård i ordning kräver även ett visst nattarbete för att hålla sniglarna borta. Vid 23.30 tar jag min ficklampa, sax och flocken så går vi runt och klipper itu en ca 50 sniglar /natt   Aptit har dom så slarvar man är det man drivit upp sedan i februari borta på en natt och endast en pinne återstår i rabatten   Dom värsta är som små vita riskorn och är svåra att upptäcka men Susan lurar dom inte  


             


 Min trupetbuske är nu i full blom och i prakt på kvällarna/nätterna. Doften är otrolig men väldigt annorlunda. På dagarna ser den ut att säcka ihop och hänger tråkigt med gamnacke    


              


Drack ut mitt sista glas med äppelmust från förra året. Lär bli en enorm skörd i år och det ska bli så roligt att åka till musteriet i höst och lämna in mina äpplen   Ingrid Mari som jag planterade förra året ger en liten skörd den med  


   


 


Trädgården bjuder alltid på överraskningar. Som när jag upptäckte att jag har fått två meloner och ytterligare en näckros   Syns inte på bilden men den är hälften så stor som vad den förra va och det beror på att det äntligen efter 6 års väntan är min mini näckros som blommar. Tålamod är en dygd  


     


Mina amerikanska jätte blåbär är nu klara och varje dag kan jag plocka av en 1,5 dl. Har ätit så mkt blåbär i två veckor nu så nu plockar jag i påsar och fryser till hösten filmjölk mm.

Torkan tar hårt på bärbuskarna även om jag vattnar dagligen. Beslöt mig för att plocka rent och har nu kokat saft som blev tuttifrutti. Krusbär,svarta vinbär,körsbär och rabarber.

Gjorde även svartvinbär och krusbärssylt. Otroligt vad moder jord är generös om man vattnar, gallrar, gödslar, jagar sniglar och strör lite kärlek över sina planter  


             


I växthuset hänger druvorna i taket och physalis på busken. Har ett överskott på chili i år igen och vet inte vad jag ska göra med alla frukter. Min älskade spikklubba fortsätter att roa sin matte med sina vackra blommor som blir till riktiga spikklubbor  Den sista lilla krukan på bild är ett skott jag snodde från en trädgårdsfirma vi besökte i Thailand. Den älskar denna hetta och känner sig nog som hemma                 


Dom gula tomaterna är ljuvliga och det räcker till en lunch varje dag. Älskar tomatsallad med hackad rödlök och olika örter direkt från trädgården toppad med lite chili  

 

 


Är deppig idag då jag chockad upptäckte att kålfjärilen slagit till och lagt sina ägg   Det kläcks hundratals äckliga larver som sätter i sig hela din skörd   Slängde 50% resten kunde jag rädda men ska jag odla kål mm nästa år så blir det i pallar med kålnät noga spänt över hela pallen. Så mycket jobb till spillo  


     


En gång /dag går jag med korgen och klipper bort döda blommor som ger plats till nya. Slöa katter orka inte ens öppna ögonen  utan slöar i skuggan  


     


Man skulle ju kunna tro att livet bara är att pula myllan men jag fördelar min tid väl på dagarna mellan jobb och båt,


   

  
     
Sol och bad   

       


Samt träning eller motion   

Förberedelserna inför SM känns jätte bra och Lizzie är i sin livs form utan att bli ett dugg påverkad av hettan. Ligger gärna i solen och leker hela tiden med sin älskade boll i snöre när vi är hemma igen, medans dom andra sover. Höll på att gå illa i går då jag för först gången i mitt liv såg en huggormsunge slingra sig från min entré ut på trapporna   Röt till så hårt så alla tre hundar och katterna flydde   medans jag kutade efter spaden. Är ju livrädd för ormar men det glömde jag helt bort i rädsla över att den skulle kunna bita mina djur.

Avslutar gärna träningen med dopp för hundarna och där är dom helt olika. Bella simmar runt runt och njuter medans Lizzie vill stå i vattnet och spana   men med en kastad pinne får jag ut henne. Först nu fäller hon alla sin tjocka vinterull så till SM kommer hon vara i perfekt päls  


               

Inte alla kräver vatten och kärlek. Vallmon från förra året har blåst sina frön över hela trädgården så det blir en del att torka och röka  


 


Hur går det då med mitt lusthus kanske Ni undrar ?

Ja det får Ni se nästa gång...kanske    Nu ska jag ut och klippa sniglar och njuta av min trumpetbuskes doft. Imorgon bitti möts jag av flocksen som är i praktfull blom med sin fantastik doft  

 


                                                  


              Sov gott/ Susan   

Av manhofs - 19 juli 2018 23:39


Som hund och katt har en annan innebörd hemma hos mig för här samsas dom alldeles utmärkt ihop, men med vissa reservationer  

Båda katterna undviker Lizzie som inte vill bli störd vid vila och svarar med bett om dom stör henne   så dom tar en lov runt hennes viloplats   

Zorro föredrar Bella, Tiger Gucci. Bella är så intresserad av Tiger men han är inte lika impad och höjer sin lilla röda tass och då smiter B iväg fort som attan, hon måste ha fått känna av klorna vid något tillfälle  


 


Det händer att Bella och Tiger ligger nära varandra men då är nog Gucci i solen  


 Vet inte varför hon är så intresserad av Tiger men Tiger tycker om att jaga Bella och då far hon iväg som skjuten ur en kanon   Skulle en katt kunna skratta så gör Tiger det när han nöjt kommer tillbaka med hög svans   Det är som ngn privat lek dom håller på med och båda verkar roade för Bellas svans vajar när hon kommer tillbaka.


   


Gucci och Tiger har en speciell relation och han har en sådan respekt för henne och skulle aldrig få för sig att jaga henne. Han krusar och gör sig till så det slutar ofta med att hon går iväg för att få vara ifred   men hon skulle aldrig gör ngt mot honom, förutom vid maten men då vågar sig ingen katt fram utan vet att dom vaktar sin mat  


             


Tiger vaktar även Gucci om hon sover och då får inte B komma fram men Lizzie går bra. Det slutade med att Bella flyttade på sig här   


 

 

Denna värmebölja är ju inte rolig för våra djur just nu och framför allt inte dom äldre djuren   Går inte att göra ngt annat än att bada med Gucci nu men trotts det sliter det hårt. Brukar börja morgonen med en timmes bad . Är så förvånad över att dom blir så trötta av att simma  


     


Lizzie gillar att simma efter allt som rör sig i vattnet, va inte så roligt när en jätte stor orm kom simmandes och hon satte av efter  


   


             


Kommer du matte undrar flocken ? Ja visst gör jag det. Underbart att simma nu  


           


Torkar mig på klipporna och läser lite medans dom roar sig själva   


 Som alla mina hundar får Bella lära sig att rädda matte ur vattnet. Blir som en rolig lek sedan vill dom dra upp en i resten av sitt liv. Började med att jag fick kramp och höll på att drunkna när jag simmade med Gretzky. Han hjälpte mig i land med knuffar , drog i armen och så fick jag stöd av honom så jag kom upp   Nu simtränar jag dom en efter en och det börjar med att dom ska simma ända in till land och upp på klipporna/stranden medans jag håller i deras svans. När dom inte bryr sig om det längre slutar jag att hjälpa till och hänger som en död vikt med hårt tag om svansen som jag först släpper när dom dragit upp mig som ni ser Bella gör i filmen. Nu kan hon det så bra så då går jag över till att göra lite motstånd som om man får panik. Brukar inte vara några problem när man kommit så långt som hon har. Är faktiskt förvånad över att hon är så tuff och drar upp mig som ingen ting. Problemet med Bella har varit att hon vill valla in mig och har aldrig gillat att jag simmar ut. Men nu vänder hon sig om mindre och mindre när jag håller i henne.

En liten rolig lek för dom men kan bli en livsviktig övning. 

      


                                                  
         Simma lungt/ Susan   

Av manhofs - 16 juli 2018 22:00


Har under hela våren/sommaren försökt få tag i ngt företag/ privatperson som ville renovera mitt lilla lusthus men det har varit motigt. Intresset svalt och begärda summorna hutlösa. Man kan inte betala lika mycket för en renovering som vad ett nytt kostar  


Åren har satt sina spår och förutom skrapa måla måste jag byta ut 3 fönster och delar på dörren.


Att köpa ett lusthus var alltid min dröm. Under en 25 års tid beundrade jag alltid ett lusthus som stod vid Stockholms inlopp på Lidingö när jag passerade med färjan. Av en tillfällighet såg jag en annons i gula tidningen 2011 och döm om min förvåning när vi åkte dit och det var just det lusthuset som jag drömt om, det blev kärlek vid första ögonkastet  


 


Huset monterades ner i bitar och fraktades hem till mig för att övervintra under press.


   


 När våren började spira började även Susan planera för grunden som det skulle vila på. Den skulle nämligen upp en klippa och när lyftkranen kom med mitt riktiga hus var allt tvunget att vara klart så samma kran kunde lyfta upp lusthuset.


       Sedan skulle en bro byggas över stupet och jag ville ha en böjd romantisk bro   Nu blev räcket romantiskt böjd men det är alltid ngt  


     


 Huset monterades ihop på gårdsplan, skrapades och målades om innan det var dags att lyftas på plats  


     Nu ville jag gjuta en fin entré från bron in till lusthuset.  


             


Ja så var drömmen sann och mitt lilla rosa lusthus prydde min udde och har under åren skänkt mig många fina stunder   Jag har låtit dra in el och har både element, belysning och kaffekokare.


 Men inget varar för evigt och åren vid salt hav har satt sina spår och förfallet gör sig påmind   Beslutade mig för att själv renovera mitt lusthus och fick via en hundkompis son hjälp med en snickare som kommer laga dörren mm. Idag satte jag fart och körde över dörrarna till hans verkstad.


Jag blir så fäst vid mina saker och klarar inte av att bara riva ner det och köpa ett nytt. Tänk vilken resa vi haft ihop, det kan inte ett nytt lusthus ersätta så nu är vi på G.


     Ångrade mig idag när jag stod och skrapa /slipa. Fy f.n vilket jobb   och jag fick lust att lyfta luren och ringa tillbaka till ena företaget och be dom börja skrapa   Kan ju konstatera att det kommer ta längre tid att bli klar än vad jag hade tänkt. Men jag har tiden för mig och det får bli en bit i taget. Värst blir att skrapa/måla fönster  14 stycken på båda sidor   


   Flocken är ju totalt värdelös. Ligger och glor och njuter i skuggan utan uppmuntran till matte  


       


                                                  

       Ciao/ Susan   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se