Direktlänk till inlägg 24 maj 2021

R.I.P

Av manhofs - 24 maj 2021 19:18

Min älskade Lizzie fick somna in mitt i leken, lycklig och smärtfri sprang hon vidare till Gucci och Porsche och dom gröna ängarna fulla med harar att jaga och lämnade oss andra förkrossade i sorg och tomhet.


 

Tumören i nosen började påverka hennes sömn då man hörde att hon hade svårt att andas. För mig är det viktigt att mina djur har bra livskvalitet med allt vad det innebär som rätt till mat, sömn, motion, sällskap, lek och träning och när hon nu började få svårt med andningen i vila var det bara att uppfylla sin plikt och ta det smärtsamma beslutet. Visst hade man kunnat kram ut några dagar/veckor till av lycka men inte för Lizzies skull utan för min egoism och rädsla över att missta henne.

Dom sista veckorna har handlat om att ge henne en fin sista tid och då har lydnadsträning och att vara på klubbar gått bort då hon har haft svårt att sitta i hundburen där det blir sämre luft nu när det börjar bli varmare. När Chrisse körde in på gården sprang dom och lekte alla 3.

 

Lizzie var en svår hund med många olika sidor som ställde krav på sin förare. Fick hon inte som hon ville använde hon tänderna eller stack från plan i unga år. Det tog tid innan vi hittade vägen att gå såväl i träning som privat hemma och in i det sista visade hon sitt humör. Lizzie ville inte gå tyst och stilla utan in i det sista kämpade hon emot och försökte hugga Chrisse.

Eftersom hon hade svårt med veterinärer valde jag att låta henne somna in hemma och det blev ett fint farväl. När hon väl var borta fick Bella och Axa komma och säga hej då och visst förstod dom att hon inte längre var med oss. Bella gnällde och tydde sig mot mig och la en tass på Lizzies kropp. Axa som är lite för ung raggade och tyckte det var obehagligt och nosade länge på platsen där hon drog sin sista suck efter att Chrisse hade åkt iväg med Lizzies kropp.

Jag är så tacksam att Chrisse kom hit. Hon har behandlat Lizzie hela hennes liv och följt henne från valp till sista undersökningen angående tumören. Dessutom är hon väldigt snabb och skicklig med sprutor så när hundarna regerar på ett stick är handen redan borta.

               

Så många minnen och äventyr vi har upplevt ihop jag och Lizzie och så många ställen vi har besökt. 3 SM, 2 Dm vinster i Sph, otaliga klubbmästare i sph, VP och Viltspårchampion och vinster i div lydnadstävlingar. Men inga segrar har varit lätta utan jag har fått slita med henne och det finns hur många tävlingar som helst där vi fick bryta både i spår och lydnad. Men jag tror det är alla dessa svårigheter som stärkt våra band och gjort oss så tajta.

               


Nu känner jag bara sorg och tomhet och vilar mig i dom känslorna ett tag sedan samlar jag kraft och kommer tillbaka men det kanske tar ett tag. Lizzie leker lyckligt med sina vänner där upp och vi går vägen fram själva, en väg som känns tom och lång just nu.

   


                                                         // Susan 


 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av manhofs - Söndag 14 april 20:45

Tiden bar rinner i väg och i torsdags blev dom små tjejerna redan 4 veckor. Har inte hunnit med en blogg men bättre sent än aldrig      Nu är valplådan borta och dom har fått en valphage att busa runt i. Oj vad stort det blev sa dom innan dom bör...

Av manhofs - Torsdag 4 april 21:00

I tisdags blev valparna redan 3 veckor. Dom växer på sig bra och har nu fått börja smaka på valpmat vilket dom gillar och så har tänderna börjat växa ut vilket Bella inte gillar. Hon spenderar mindre och mindre tid hos dom och ser lite lidande ut när...

Av manhofs - Tisdag 26 mars 21:18

Valparna blir idag 2 veckor och tumlar runt på ostadiga ben. Tyvärr går det inte längre att lägga upp filmer här men ni kan se några filmer på vår nya fb grupp som är öppen för alla under Manhof’s Kennel. Igår öppnade sig små gluggar till ögon ...

Av manhofs - Onsdag 13 mars 23:00

Den 12/3 födde Bella sin andra och sista kull, Manhof`s B kull på dygn 63    Hennes första kull föddes för 4 år sedan den 12/3…ja hur stor sannolikhet är det att pricka samma dag. 5 välskapta tikar och en hane såg dagens ljus och jag är så o...

Av manhofs - Fredag 1 mars 13:00

Bella är nu i 7:e veckan och mår väldigt bra. Hon har börjat äta väldigt bra sedan en tid tillbaka och får nu valpfoder 3g/dag. Magen växer så det knakar men hon är lika vild som vanligt ute så jag måste hålla koll och släpper inte henne lös på ängar...

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards