Direktlänk till inlägg 11 mars 2021

A-kullen 1 år.

Av manhofs - 11 mars 2021 22:00

 


Tänk att det redan har gått ett år sedan Bellas små valpar föddes och det har varit mitt lyckligaste år på länge    Det har varit något speciellt att föda upp sin egen kull och Axa kommer alltid vara en mycket speciell hund för mig oavsett om hon inte vinner en endaste medalj i hela sitt liv. Vi har en speciell kontakt hon och jag som jag aldrig tidigare upplevt med mina hundar   


 

5 små underbara ostbågar, lagom för Bella och lagom för mig när vi aldrig tigigare varit med om detta   


Jag är så nöjd med alla fem valparna och vart dom har hamnat och då och då får jag små filmer, bilder eller ett telefonsamtal som gör mig så lycklig från mina valpköpare. Alla arbetar med sina hundar och har mål med sin träning så under året som kommer kanske vi är några som kommer till start, men det beror ju på Corona med. Jag är väldigt nöjd både på hur dom ser ut exteriört och mentalt. Det blev lite mindre storlek på dom men öppna, arbetsvilliga och allsidiga hundar. Nu väntar bara HD röntgen så får vi se om det blir en B kull men jag håller på att kika efter en lämplig hane åt Bella som ska vara långhårig. Jag har bett valpköparna att själva beskriva sitt första år ihop med sina hundar och deras text har jag kopierat av och klistrat in utan egna tillägg. 


Valp nr 1 var Fox som vägde 381gram vid födseln kl. 01.50

 

 

         

           

Fox såldes till Amanda som bor i Bollsta Bruk. Fox vägde vid levrerans 4500 gram. Här kommer Amandas ord om sin Fox och hennes bilder   


Till att börja med vill jag bara konstatera att Fox är den hunden jag drömt om i hela mitt liv. Hon har lätt att avreagera, älskar arbete, explosiv, kampar med sin leksak som om hon vore en brukshund, har en bra inbyggd av-knapp och har en lagom portion självständighet. Som liten var hon dock en utmaning ibland, hon reagerade häftigt och hade svårt att släppa saker men med tid och tålamod och förståelse så kom hon över det och är idag helt motsatt. Det första året har vi lekt i massor, vi har grundat för lydnaden, rallylydnad och för agility. Sen har hon lärt sig att simma är kul och att man kan valla kaniner . Hon imponerar på alla och jag har fått så många kommentarer om hur fin hon är. I träning är hon otroligt seriös, hon har sen dag ett gått in på träningsplanen och bara haft fokus på mig och har med lätthet filtrerat bort andra hundar. Är så glad att jag fick förtroendet att förvalta henne och är helt säker på att vi kommer ha ett fantastiskt liv ihop

           


Nr 2 föddes Pirat kl.02.14 Han vägde 428 gram och var störst i kullen   


   

               

       

             

Pirat köpte jag tillbaka efter 3 veckor då hon som köpet honom bara gnällde och hittade på att han var döv. En hemsk men lärorik upplevelse som jag tar med mig till nästa kull. Jag kommer aldrig sälja en valp till er som håller på med food drive. En valp ska matas 4–5 gånger /dag och kan ni inte uppnå resultat utan att svälta dom och bara ger dom mat i träning är ni inte välkomna att köpa valp av mig. Hos mig var Pirat underbar. En framåt och kavat valp som tyvärr utvecklat mat aggressivitet under sin tid borta men det har nya ägaren fått ordning på efter mycket träning.

Pirat bor hos Cornelia i Haninge och här är hennes ord om honom   

Han är en otroligt glad liten hund, barnslig i sinnet. Världen är en fest och han är mittpunkten tycker han. Syns och hörs alltid. Väldigt vokal men inte så att han skäller utan mer pratar, morrar, gnäller och har sig. Låter inte riktigt klok. Energi så det räcker för ett helt fotbollslag och är mer i luften än på marken. Väldigt stabil och orädd av sig, inga problem med olika miljöer. Envis som få, vill han något ger han sig inte i första taget. På gott och ont, vill han ha något på diskbänken kommer han försöka tills han lyckas 😂

 

 


Valp nr 3 Aya föddes kl.02.41 och vägde 380 gram   


     

           

     

Aya sålde jag till mina vänner Sanna och Janne i Österåker. Hon vägde 4200 gram vid avfärd. Här är några ord från dom och nytagna bilder   


Vikt 14,5kg mankhöjd 50cm. En väldigt glad och sprallig tjej som älskar allt och alla, med speciell faiblesse för barn och andra hundar. Har stor radie på promenaderna, egentligen hela synfältet ut, men utan problem med inkallningen. Hon kommer på nära 100% omedelbart. Måttligt jaktintresse på djur, men inget intresse av att valla bilar, cyklar eller joggare. Vi tränar både sök, spår och lite brukslydnad och hon har stor talang för allt. En väldigt älskad familjemedlem av både oss och övriga djur inkl. katterna.


     


Nr 4 var min Axa som var minst i kulle med en vikt på 366 gram och föddes kl.03.20   


   

           

                            

Min lilla älskade Axa vägde minst vid 8 veckor 4000 gram. 

Hon är väldigt duktig på spår och i vallningen är jag så nöjd. Hon är modig, lyhörd och öppen och har ett bra avstånd till djuren. När vi kör drag finns det inget stopp på henne. Nu har vi börjat med agility och har så roligt ihop. Eftersom hon har blivit överfallen av lösa hundar flera gånger har hon några problem med andra hundar och anser att anfall är bästa försvar men i träning och med andra hundar i grupp bryr hon sig inte utan fokuserar på arbete. Hon har vissa reservationer mot människor som ska tränga sig på och söker kontakt med henne men får hon själv ta kontakt så fungerar det bra. Hon har aldrig visat intresse för att jaga vilt men valla bilar var roligt. Nu har hon fått rabies spruta och sin ett års vaccination och i maj ska jag röntga höfter. Alltid lika spännande sedan är det ett MH kvar att göra i år. Hon väger 13,6 kg och är kring 47 cm hög.


          


Nr 5  och sist ut var Alan som föddes kl.04.00 och vägde 424 gram   


        

           

                 

Alan vägde 5600 gram vid 8 veckor och var störst i kullen   

Aland flyttade ner till Marie i Motala och här kommer lite text och bilder från dom   



Alan ett år redan Att lilla All In borde vara en sådan Border Collie som passar mig, det förstod jag efter att ha gjort research i ett par års tid och tittat på bilder och filmer och studerat stamtavlor och kennlar. Pappa Duncan såg ut och rörde sig på ett sätt som jag gillar, jag tittade på många filmer på honom. När jag sedan träffade mamma Bella och Alan i valplådan kändes det också jättebra. Alan visade tidigt att han är en mycket bra hund, han är smart och väldigt arbetsvillig och har vallningen i blodet. I vallningsträningen är han öppen och lyssnar bra. Han gillar får och har ett klokt sätt när vi tränar, det har han visat ända från valpstadiet. De vallningsinstruktörer som har sett Alan säger att han har en bra attityd och fina rörelser, en naturbegåvning. Till vardags har jag varit noga med att vi ska ha en bra relation och att Alan ska hålla sig lugn och slappna av när det inte händer något speciellt. Alan är stabil och trygg och kan sortera nya intryck på ett bra sätt. Han är relativt orädd om sig själv och kan vara lite tuff och envis, det har glimtat fram sedan han var liten valp, han har dock alltid varit hörsam när jag har kallat på honom. De egenskaperna behöver ingå för att klara utmanande får, så det är jag glad för. Alan arbetar klokt med får och blir allt säkrare i takt med mognad och träning. Vi jobbar också på tilliten när det gäller att ta med sig alla skogsfynd Alan har i munnen när jag kallar. Den blir bättre och bättre, det visade sig häromdagen när han höll i ett stort köttben som han hittat och ändå kom ända fram och satte sig nära mig. Han fick lite kel och så klart behålla benet tills vi kom hem. Han gillar att kramas, både med barn och med vuxna. Fokus är grunder i vallningen och även litegrann till startklass i lydnad. Alan kommer att få egna tränings får så snart som möjligt, då kommer vi att kunna träna vallning oftare och mera regelbundet. Ett mål är att vi ska bli duktiga så att vi kan tävla och även göra ett VP på ett övertygande sätt. J Tid är bokad för ettårs sprutan. Alan är inte fullvuxen så röntgen av höfter och armbågar kommer att bokas till i juni. Han är en lagom stor BC i fin ettårs form och väger nu ca 18 kg. Alan blir mer och mer en riktig kompis.

           


Bella var en underbar mamma som älskade sina valpar och skötte allt från födseln till uppfostran på bästa kärleksfulla sättet. Hon var väldigt orolig när jag skulle städa varje morgon och tittade oroligt på utifrån.


                 


Jag ägnade 8 veckor helt åt mina små valpar och tog med dom på skogspromenader och tränade i olika miljöer som i mörka rum, högt upp på balkongerna och så ensamtid vid Tv:n eller på promenad. Lizzie tyckte det var jätteroligt med valpar men står för den mer bestämda uppfostran än idag.

Det tuffaste var att lämna ifrån sig dom vid 8 veckor. Oj vad jag grät och att det skulle bli så himla skönt när alla hade åkt höll jag inte med om, det blev så tomt. Jag trodde det skulle vara lätt att välja valp när man såg dom hela dagarna men det var väldigt svårt och jag bestämde mig sent för den som nästan ingen tyckte jag skulle välja. Jag har lärt mig så mycket under denna resa och vet vad jag kommer göra om vid nästa kull. Då blir det B barn om allt går bra med höfter i denna kull.

 

              
   


Tack fina valpköpare för att ni håller kontakt och sköter om era små ostbågar på bästa sätt. Det är så roligt att föja era faramsteg och varje bild/film värmer enormt. Nu hoppas vi att röntgen går bra. jag hoppas kunna komma om ett besked om MH snart då jag har lagt ut förfrågan på det. 



                Grattis på 1 års dagen alla A barn önskar kennel mamma och Bella   



 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av manhofs - Söndag 14 april 20:45

Tiden bar rinner i väg och i torsdags blev dom små tjejerna redan 4 veckor. Har inte hunnit med en blogg men bättre sent än aldrig      Nu är valplådan borta och dom har fått en valphage att busa runt i. Oj vad stort det blev sa dom innan dom bör...

Av manhofs - Torsdag 4 april 21:00

I tisdags blev valparna redan 3 veckor. Dom växer på sig bra och har nu fått börja smaka på valpmat vilket dom gillar och så har tänderna börjat växa ut vilket Bella inte gillar. Hon spenderar mindre och mindre tid hos dom och ser lite lidande ut när...

Av manhofs - Tisdag 26 mars 21:18

Valparna blir idag 2 veckor och tumlar runt på ostadiga ben. Tyvärr går det inte längre att lägga upp filmer här men ni kan se några filmer på vår nya fb grupp som är öppen för alla under Manhof’s Kennel. Igår öppnade sig små gluggar till ögon ...

Av manhofs - Onsdag 13 mars 23:00

Den 12/3 födde Bella sin andra och sista kull, Manhof`s B kull på dygn 63    Hennes första kull föddes för 4 år sedan den 12/3…ja hur stor sannolikhet är det att pricka samma dag. 5 välskapta tikar och en hane såg dagens ljus och jag är så o...

Av manhofs - Fredag 1 mars 13:00

Bella är nu i 7:e veckan och mår väldigt bra. Hon har börjat äta väldigt bra sedan en tid tillbaka och får nu valpfoder 3g/dag. Magen växer så det knakar men hon är lika vild som vanligt ute så jag måste hålla koll och släpper inte henne lös på ängar...

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards