Direktlänk till inlägg 4 december 2015

Porsche.

Av manhofs - 4 december 2015 07:45

I måndags, den 30 november var jag tillslut tvungen att släppa taget och uppfylla min sista skyldighet mot min trogna vän och följa henne till hennes sista andetag. En spruta som gjorde att all smärta försvann och hon nu åter igen springer pigg och smärtfri bredvid sina vänner Dixie och Gretzky.


 


Ett beslut som togs i djupaste sorg och oerhörd smärta men det min skyldighet att ta då jag insåg att hennes liv inte längre var bra. Hennes ryggoperation var ju inte lyckad och redan i slutet av sommaren blev hon utförsäkrad och livet på smärtlindring påbörjades. Det fungerade bra men jag märkte att hon inte klarade att åka i bilen längre och under resan upp till Borlänge insåg jag att vår tid ihop skulle bli betydligt kortare än vad hoppats och drömt om.

Dom sista två åren har pendlat mellan förtvivlan och hopp, tårar och lycka men det var till slut fistlarna som gjorde att jag fattade mitt beslut. I helgen fick hon jätte svårt att bajsa och hon grinade när hon försökte. Hon hade fått ytterligare två stora hål och nu fick det vara nog med elände.


  

Lilla Porsche ny i flocken.

       

Tog för sig direkt.



Till råga på allt med ryggen hade hon börjat dricka enorma mängder vatten så förmodligen var det ngt med njurarna med mot slutet.


Min Porsche väckte ingen beundran på tävlingsplanerna och plumpa komentarer som att jag borde placera om henne och köpa mig en bättre tävlingshund har jag fått höra många gånger under våra 7 ½ iår ihop. Men min kärlek till mina hundar baseras inte på deras tävlingsresultat. Det är en livskompis och bästa vän som fyller många andra funktioner än att placera sig bra på tävling, även om jag älskar att tävla.


 

Men hon är det absolut bästa mentala schäfern jag ägt utan en minsta olat. Så nervstark och balanserad. Inget gnäll och skäll i onödan.  Det var nog lätt att missta sig på henne. Hon var så godmodig och lugn så många trodde hon var en mes. Men inte en gång har min Porsche backat eller blivit rädd under alla våra år ihop. Hon stod alltid längst ut och mötte faran medans dom andra gömde sig bakom hennes kjolar.

   


Våran tid blev för kort ihop men vi fick en fin sista tid då vi besökte alla våra små smultornställen, vandrade på favorit stigen och badade i vår favorit sjö.


 


Vila i frid min finaste Porsche och vänta på matte, en dag ses vi igen   

 
 
Ingen bild

Lottie

4 december 2015 08:52

Åh vad tufft att läsa.Vi är glada att just du har haft Porsche.Kram Lottie

 
Lindha

Lindha

4 december 2015 09:01

Beklagar verkligen <3 <3 Det är så smärtsamt, men samtidigt en skyldighet som vi ägare har! Och jag tvivlar inte en sekund på att Porsche har haft det bästa livet hon kunde haft, med dig som matte!!
Stora varma kramar, tänker på dig!

http://lindhasbilder.bloggplatsen.se

 
Annika Indy, Arne o Dagny

Annika Indy, Arne o Dagny

4 december 2015 11:49

Det gör ont i mig!!! Det tuffaste beslutet vi hundägare måste ta. Många många kramar från oss!!!

http://http:annikawesterlund.com

 
Ingen bild

Anneli Ritari-Stewart

4 december 2015 15:55

Hej Susan kara kusin,
Gud sa fint skrivet! Jag sitter har med tarar i ogonen och tanker pa dig . Stor kram pa dig. Stort beslut men vilken underbar djur van du ar.
Stor stor kram
Anneli

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av manhofs - Söndag 14 april 20:45

Tiden bar rinner i väg och i torsdags blev dom små tjejerna redan 4 veckor. Har inte hunnit med en blogg men bättre sent än aldrig      Nu är valplådan borta och dom har fått en valphage att busa runt i. Oj vad stort det blev sa dom innan dom bör...

Av manhofs - Torsdag 4 april 21:00

I tisdags blev valparna redan 3 veckor. Dom växer på sig bra och har nu fått börja smaka på valpmat vilket dom gillar och så har tänderna börjat växa ut vilket Bella inte gillar. Hon spenderar mindre och mindre tid hos dom och ser lite lidande ut när...

Av manhofs - Tisdag 26 mars 21:18

Valparna blir idag 2 veckor och tumlar runt på ostadiga ben. Tyvärr går det inte längre att lägga upp filmer här men ni kan se några filmer på vår nya fb grupp som är öppen för alla under Manhof’s Kennel. Igår öppnade sig små gluggar till ögon ...

Av manhofs - Onsdag 13 mars 23:00

Den 12/3 födde Bella sin andra och sista kull, Manhof`s B kull på dygn 63    Hennes första kull föddes för 4 år sedan den 12/3…ja hur stor sannolikhet är det att pricka samma dag. 5 välskapta tikar och en hane såg dagens ljus och jag är så o...

Av manhofs - Fredag 1 mars 13:00

Bella är nu i 7:e veckan och mår väldigt bra. Hon har börjat äta väldigt bra sedan en tid tillbaka och får nu valpfoder 3g/dag. Magen växer så det knakar men hon är lika vild som vanligt ute så jag måste hålla koll och släpper inte henne lös på ängar...

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards