Alla inlägg under september 2014

Av manhofs - 1 september 2014 22:02

Sommaren 2011 började Kommunen att bygga i mitt område för att tätbebyggda. Dom tvånginlöste även en bit mark av väldigt många med den enorma ersättning på mellan 50-150 kr/kv. Hur mkt dom exakt tog av oss alla är det ingen som vet för dom mäter inte upp våra tomter efteråt    utan vi fick för en beräknad summa. Jag vägrade att skriva på kontraktet innan dom skrev in att:  om dom rev mitt staket skulle det ersättas med ett likadant samt att häcken skulle aktas eller ersättas med ny.


     


Vart mitt nya staket tog vägen var en gåta men jag har mailat hit och dit med diffusa svar. Tröttnade tillslut och tänkte vända mig till förvaltningsrätten i Stockholm som hanterar konflikter mellan privatperson/kommun men då tog det fart.


     


Ledningar är ännu inte nergrävda utan ligger i diken eller hänger i staketet och dinglar   


       


Förra veckan körde dom ut stolpar och nät och jag kunde knappt tro mina ögon      


                  


Om Ni jämför hörnstolparna på gamla och nya staketet är det en jäkla skillnad. Jag ifrågasatte hållbarheten i dom nya hörnen men dom menade på att det håller lika bra som förr. Efter en vecka har dom redan börjat luta   

Jag oroar inte ihjäl mig över det. Är så himla glad över att det nu är uppe. Inga rävar/ små hundar tar sig längre in. Ringde företaget idag och är ganska övertygad om att dom kommer att ordna till det.

Och om inte så har jag blivit väldigt bra på att prosessa och bråka   


         



Det blev toppen på baksidan    Där bygger dom för fullt och det blir en 8 st nya hus men jag varken kommer se eller höra av dom då jag behållit alla min skog. I fredags hämtade dom även alla dom gamla avspärrningarna så nu slipper jag ha dom skräpande.

Det är galet hur huspriserna har stigit på min gata och jag bara gapar när jag läser vad folk betalar för tomter som kräver mkt sprängning och jobb    Vankar gott för min framtid och jag är så glad att jag valde att inte stycka i detta första läge. Min granne sålde en tomt som var plan och lättbygd i vintras för 1,2 miljoner, förra veckan sålde dom en ravin bakom mig för 2,6 miljoner och en ngt bättre tomt med utsikt till Globen för 3,2 som kräver MKT sprängning.

Å så skönt det känns att ha fått rätt och nytt staket är på plats. Tog över 3 år men nu är det över och jag känner mig nöjd och lycklig   



                                                  
Trägen vinner,den som ger upp förlorar / Susan   


Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Translate


Skapa flashcards