Direktlänk till inlägg 16 september 2014

Flocken.

Av manhofs - 16 september 2014 22:01

Jag har länge dragit mig för att skriva denna blogg. Trodde inte mitt dåliga hundår 2013 skulle kunna gå att slå på många år, men detta år har börjat betydligt sämre med difusa sjukdomar hit och dit. Oron man känner när ens vänner mår dåligt och dom enorma hålen i plånboken som det orsakar är inte roligt.

 

    

 

Gucci fick panus i ögonen för 2 år sedan och det kräver droppar i ögonen 2 G/ dag annars blir hon blind. I vintras började hon kissa på sig. Det visade sig vara tack vare kastreringen och nu måste hon ta medicin för det 2g/dag.  Hennes små öron är i ett irriterade och 2 gånger har i varit och tagit ut droppar. i somras blev hon åter igen behandlad mot erlishias i 3 ve. Men på hälsokontrollen fick hon jätte fina värden på alla tester föra att vara 10 år ❤️

 

   

 

Lilla Lizzie har inte varit riktigt ok. Inget som det går att ta på men ngt gjorde mig orolig. Hon drog sig undan i hundkojan, lekte inte så mkt men åt bra och i träning var det 110 %. Tänkte att det kunde vara åldern,löpen. Tog ett blodprov i våras som inte visade på ngt fel.Blev faktiskt lite besviken för erlishias hade förklarat mkt. Efter dåliga spåret i smålandsstenar trodde jag noskvalster. Gick till vet som skrev ut en dyr kur till alla 3. Blev bra ett tag men jag var inte nöjd. Hon hostade ibland så jag började grubbla på ngt som satt fast i halsen?

Nytt besök hos vet för att kolla halsen/mandlarna. När jag beskrev hur hon harkla/hosta samt symtom trodde vet det kunde vara magen och magsyror som krångla. Det köpte inte jag själv eftersom magen/ avföringen aldrig krånglat.

 

 

   

  Började googla på hundhosta en onsdag natt och stötte på lungmask. Tyckte det kunde stämma på sockerbiten. Eftersom alla 5 var aVmaskade i våras med Milbamex samt mot noskvalster kände jag mig tveksam till om det var ok att ta en till kur och vände mig åter till min veterinär. Hon tyckte jag skulle prova för nästa steg var att söva och gå ner i halsen. Men jag vara tvungen att köpa ngt som innehöll Fenbendazol och det blev Axilur. Det står på Milbemax att dom tar lungmask, men läser man på innehållet så ingår inte Fenbenzol som är det enda kända mot dom.

Gav första omgången av 3 på torsdag morgon, på natten började hon hosta som kikhosta med slemmiga uppstötningar. Hon åt sin mat så det kom inte från magen och jag förstod direkt att det var masken som började dö och kämpa emot i kroppen. Jag har varit med om många akutolyckor med mina hundar genom årens lopp, men att se och höra sin hund hosta/ spotta upp mask högar hela natten lång var bland det äkligaste jag varit med om, jag fick själv kvävningar när jag torkade upp högarna som var upp till en dl och slemmigt som snor. Vid 4 tiden somnade jag av utmattning och när jag vaknade 3 timmar senare gick det knappt att gå på golvet i hundrummet, det låg minst 40 slemhögar med mask/ ägg i hela golvet och hon var helt förstörd.

Ringde statens veterinärmedicinska anstalt och fick prata med en maskexpert som ville ha prover . Hon rekommenderade mig att ge kuren i 2 ve samt avmaska alla mina djur. Tiger och Gucci visade en väldigt liten symtom. Jag googlade igen på bilder av lungmask och blev chockad när jag insåg hur Lizzie har sätt ut i sin lilla kropp. Jag förstår att hon sov så mkt, masken hade tagit över hennes små lungor och det var tur att jag var så envis och inte gav mig.  Enligt SVA var hon allvarligt drabbad och har troligen haft det ett bra tag. Slemmig spya med mask.

 

Efter kuren blev hon trött och tappade all sin päls. Hon blev även känslig och lite ängslig så jag har fått duttat med silkesvantar. Nu börjar hon bli sig lik. Hon får mkt näring och extra mat. Det kommer ta ett tag till innan hon muskler på sig, men nu leker hon igen, vaktar och ska bitas och mitt hjärta är så glad. Hädanefter blir det avmaskning med Axilur 1-2 G/ år och inget annat skitpreparat.

 

 

 

Porsche då? 

Jag gick till kiropraktor med lase 2 gånger i våras, men hon skrek så högt och blev sämre i sin rygg så nej. Bokade till hos Möllemark eftersom försäkringen inte täcker Magnetröntgen. Han trodde ganska säkert L7s1. Men han skrev ut Rimadyl som hon gick på i 4 ve. Det är viktigt att dom inte tappar muskler så vi motionerade normalt och simtränade. Men såfort jag trappade ner på rimadylen började hon bli sämre. Nu har hon svårt att springa lös i kuperad skog. Ringde M för att att boka in operation, då sa Folksam nej. Dom betalar avlivning och då får jag 370000, men inte en op för 22000kr. Fan vad ledsen jag blev, ringde till Perre och stortjura i telefon. Är inte beträdd att släppa Porsche, älskar min korkade lata blondin som är den snällaste och finaste familjehunden jag haft. Perre blev jätte sur på Folskam och när jag lugnat mig ringde jag tillbaka. Blev kopplad hit och dit, prata med den ena som inte visste och den som visste skulle ringa upp, som dom inte gjorde.

Samma visa nästa dag med köer hit,kopplad dit. Men tillslut gick dom med på att stå för op upp till 25000kr fast inga mediciner och ingen rehab, men det gör inget.

Slipad som jag är begärde jag skriftligt att dom står för det samt att dom även skulle meddela kliniken, annars direktreglerar dom inte. Det lovade dom skulle komma på fredagen, det gjorde det inte. Nya köer, ny väntan innan jag fick besked att hon som lovade göra det i fredags glömt det, men lovade göra det tills på tisdag.

   

Nu känner jag mig förhoppningsfull igen. Mer kan jag inte göra för min vänn. Hon ska kunna leva ett normalt liv med mkt motion vid 6 års ålder, klarar hon inte det utan medicin måste jag ta farväl hur ont det än gör, det viskade jag i hennes små lena valpöron innan hon kom hem till mig.

Jag tycker det är jobbigt att prata om Porsche och vill intet ett ni tar upp det när vi träffas.

 

Nu är vi på semester och vandrar på åkrar alla mina hundar sprungit på. Hit åker vi på våra första semestrar och våra sista. Dixie,Gretzky,Gucci,Porsche och Lizzie. Alla grunder i vår träning lägger vi här och framgångarnal och motgångarna ligger alla nedplöjda i åkern.    

  

 

Min flock, min glädje, det käraste jag har 💝❤️🐾/ Susan 

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av manhofs - Söndag 14 april 20:45

Tiden bar rinner i väg och i torsdags blev dom små tjejerna redan 4 veckor. Har inte hunnit med en blogg men bättre sent än aldrig      Nu är valplådan borta och dom har fått en valphage att busa runt i. Oj vad stort det blev sa dom innan dom bör...

Av manhofs - Torsdag 4 april 21:00

I tisdags blev valparna redan 3 veckor. Dom växer på sig bra och har nu fått börja smaka på valpmat vilket dom gillar och så har tänderna börjat växa ut vilket Bella inte gillar. Hon spenderar mindre och mindre tid hos dom och ser lite lidande ut när...

Av manhofs - Tisdag 26 mars 21:18

Valparna blir idag 2 veckor och tumlar runt på ostadiga ben. Tyvärr går det inte längre att lägga upp filmer här men ni kan se några filmer på vår nya fb grupp som är öppen för alla under Manhof’s Kennel. Igår öppnade sig små gluggar till ögon ...

Av manhofs - Onsdag 13 mars 23:00

Den 12/3 födde Bella sin andra och sista kull, Manhof`s B kull på dygn 63    Hennes första kull föddes för 4 år sedan den 12/3…ja hur stor sannolikhet är det att pricka samma dag. 5 välskapta tikar och en hane såg dagens ljus och jag är så o...

Av manhofs - Fredag 1 mars 13:00

Bella är nu i 7:e veckan och mår väldigt bra. Hon har börjat äta väldigt bra sedan en tid tillbaka och får nu valpfoder 3g/dag. Magen växer så det knakar men hon är lika vild som vanligt ute så jag måste hålla koll och släpper inte henne lös på ängar...

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Translate


Ovido - Quiz & Flashcards